
Ātra cūkgaļas šnicele ar garšaugu salātiem
3 jūlijs, 2025(4 personām, gatavošanas ilgums – 30 min + laiks priekš gaļas “ievilkšanās”)
Sastāvdaļas
500 g z/s Kumelītes ELVI maltās cūkgaļas
1 mazs, smalki sagriezts sīpols
1 caur ķiplokspiedi izspiesta ķiploka daiviņa
1 ēdamk. sakapātu pētersīļu lapiņu
1 tējk. sasmalcinātu rozā piparu
1/2 tējk. kajēnas piparu (vai citu aso piparu)
1 tējk. paprikas pulvera
1 tējk. sāls
1/4 tējk. sodas
60 g grieķu jogurta
svaigi maltie melnie pipari
koka vai metāla iesmiņi
Mērcei
150 g grieķu jogurta
1 avokado, nogatavināts
1 caur ķiplokspiedi izspiesta ķiploka daiviņa
sula no 1/2 citrona
1 tējk. sakapātu pētersīļu lapiņu
sāls, melnie pipari
Pasniegšanai
šķēlēs sagriezti svaigi tomāti
ripiņās sagriezts sarkanais sīpols
sakapāti lociņi
sakapātas dilles
grilēta pitas maize
Pagatavošana
- Malto cūkgaļu kārtīgi samīci kopā ar visām garšvielām;
- Pievieno masai grieķu jogurtu, vēl nedaudz samīci un noliec ledusskapī līdz cepšanas brīdim (gaļu var cept uzreiz, bet ieteicams ļaut tai “ievilkties” 1-4 stundas).
- Avokado saspaidi ar dakšiņu, sajauc kopā ar jogurtu, ķiploka daiviņu, pētersīļiem, citrona sulu, sāli un pipariem.
- Cūkgaļas masu stingri aplipini ap koka vai metāla iesmiņiem, gatavojot veltnīti un atstājot brīvus galus iesmiņa turēšanai.
- Grilē veltnīšus uz grila vai grilpannas (var gatavot arī uz parastās pannas, gatavošanas brīdī pievienojot nedaudz olīveļļas).
Cep 3-8 minūtes, līdz gaļa ir gatava – cepšanas laiks būs atkarīgs no gaļas veltnīšu biezuma un gaļas temperatūras gatavošanas sākumā.
Šo recepti esam radījuši kopā ar veikalu tīklu ELVI, ar kuru kopā esam radījuši svaigas, Latvijā audzētas cūkgaļas produktu līniju “ELVI”. Receptes autore ir pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone. Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.